Programma 14 september 2024

Locatie: Gemeentehuis Winterswijk, Stationsstraat 25, 7101 GH Winterswijk

Inloop vanaf 9:00 uur

Eindtijd 14:00 uur

Trainingsprogramma

We gaan aan de slag met spreken in het openbaar en debatteren, permanente campagne en online media en speciaal voor bestuursleden de organisatie van het verkiezingsprogramma en kandidatenlijst.

We sluiten af met een lunch. Voor de organisatie van de dag vragen we een eigen bijdrage van € 10,00.

Per bijeenkomst kunnen 45 mensen deelnemen, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Debattraining en spreken in het openbaar
Door Michiel Wiersinga

In deze workshop ga je aan de slag met de basis van een betoog en debat: probleem – oplossing – gevolg en we oefenen om dit af te stemmen op een specifieke doelgroep wanneer je spreekt in het openbaar, buiten de raadszaal. De workshop is bedoeld voor raadsleden, kandidaat-raadsleden, fractievolgers en een ieder die beter wil leren spreken in het openbaar.

Permanente campagne en online media
Door Lisanne Wisgerhof

Als politieke partij breng je constant jouw speerpunten onder de aandacht, je formuleert voorstellen, gaat in gesprek met inwoners, organiseert acties, Je zorgt ervoor dat je hier zo zichtbaar als mogelijk op bent, zodat kiezers jouw speerpunten herkennen en toedichten aan jouw partij. Hoe doe je dat en hoe zet je hier je online media effectief op in, is onderwerp van deze workshop.

Organisatie verkiezingsprogramma en kandidatenlijst
Door Anne Graumans

Het bestuur van de vereniging is verantwoordelijk voor het opstellen van het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst en het voorleggen aan de leden. Welke verschillende procedures en aanpakken zijn er, en wat past er bij jouw eigen lokale partij. De workshop is speciaal bedoeld voor besturen van lokale partijen.

Programma 9 november 2024

Locatie: Gemeentehuis Aalten, Markt 7, 7121 CS Aalten

Inloop vanaf 9:00 uur

Eindtijd 14:00 uur

Tijdens deze bijeenkomst richten we ons op actuele gemeentegrens overschrijdende thema’s zoals het instandhouden van voorzieningen, wegen en mobiliteit, maar ook op onderwerpen als burgerparticipatie, bouwen voor jongeren en samenwerken in de regio. U doet er inspiratie op voor het verkiezingsprogramma en voor nieuwe oplossingen.

We sluiten de bijeenkomst af met een lunch.

In september mailen we u het programma van de bijeenkomst en het inschrijfformulier.

Maar reserveer de zaterdag alvast in uw agenda!